Garanţia Ford – Acoperirea şi excepţiile

Garanţia Ford – Acoperirea şi excepţiile

Acoperirea

Garanţie de bază

Aceasta acoperă repararea sau înlocuirea oricăror componente determinate a fi necorespunzătoare ca defectelor de manoperă sau legate de materiale, în perioada de garanţie de bază de doi ani. Componentele respective vor fi reparate sau înlocuite complet gratuit, de către orice reprezentanţă autorizată, indiferent de eventualele schimbări ale proprietarului vehiculului din perioada de garanţie de bază.

Garanţia pentru piese

Reprezentanţele autorizate Ford utilizează numai piese de schimb originale Ford pentru reparaţiile efectuate în garanţie. Aceste piese respectă exigentele noastre standarde de calitate şi siguranţă, ceea ce înseamnă o probabilitate mai redusă ca performanţele şi valoarea de revânzare a vehiculului dvs. Ford să fie afectate.

Garanţia pentru suprafeţele vopsite

Oferim, de asemenea, garanţie pentru suprafeţele vopsite ale vehiculului dvs. Dacă suprafaţa vopsită a vehiculului necesită atenţie din cauza unui defect de fabricaţie, reparaţiile necesare vor fi executate complet gratuit de către orice reprezentanţă autorizată Ford.

Garanţia de protecţie împotriva coroziunii

Caroseria vehiculului dvs. Ford este garantată împotriva perforărilor cauzate de rugină, din interior sau exterior, timp de 6 sau 12 ani, în funcţie de vehicul. Ruginirea suprafeţelor nu este acoperită, însă, dacă este cauzată de zgârieturi sau contactul cu pietrele.

Piesele supuse uzurii normale sunt împărţite, în general, în două categorii, respectiv piese pentru care se specifică înlocuirea sau reglarea în cursul lucrărilor programate de întreţinere şi piese care necesită înlocuire sau reglare în funcţie de condiţiile de utilizare.

Uzura normală

Piesele supuse întreţinerii programate

Piesele indicate mai jos au o durată de viaţă limitată şi sunt fie înlocuite, fie reglate în timpul lucrărilor programate de întreţinere. Aceste piese sunt acoperite de Garanţia de bază Ford până la încheierea primului interval de înlocuire sau reglare.

Elementele supuse uzurii normale

Piesele indicate mai jos fie au o durată de viaţă limitată, fie sunt expuse în mod particular riscului de deteriorare. Aceste piese sunt acoperite, însă, de către Garanţia de bază Ford timp de până la un an sau până la scurgerea primului interval de întreţinere programat pentru vehicul, oricare dată survine prima.

Notă: Plăcuţele de frână, saboţii de frână, discurile de frână, ambreiajul şi alte componente supuse frecării nu sunt acoperite atunci când înlocuirea este impusă de uzura normală, dar sunt acoperite în caz de defecte de fabricaţie pe durata de valabilitate a Garanţiei de bază Ford.

Notă: Geamurile sunt acoperite de Garanţia de bază Ford pentru o distanţă de 1000 de mile / 1500 de kilometri. Înlocuirea geamurilor în urma defectării unui element de încălzire este acoperită pe întreaga durată de valabilitate a Garanţiei de bază Ford.

Lichidele consumabile

Înlocuirea lichidelor consumabile, precum uleiurile, lichidul de răcire, lichidul de frână, soluţia de spălare a parbrizului şi agentului frigorific este acoperită numai dacă are loc în cadrul unor reparaţii acoperite de garanţie.


Excepţii

Deşi garanţia noastră este una cuprinzătoare, există anumite situaţii excluse din cadrul acesteia.

Ford nu poartă nicio responsabilitate pentru reparaţiile sau înlocuirile efectuate ca rezultat direct al următoarelor situaţii:

Reparaţiile acoperite de Garanţia Ford pot fi efectuate numai în reprezentanţele autorizate Ford, exceptând cazurile de urgenţă (de exemplu, remobilizarea vehiculului dacă nicio reprezentanţă autorizată Ford nu poate oferi asistenţă).